Touristik Label - 324MN11: DJ 229 - Dealul Consul - Floreşti

Traseul Dealul Consul - Florești
Traseul 11 Bandă Roșie face legătura între Muntele Consul și Valea Teilor, de unde revenim spre S, până în satul Florești, traversând Dealurile Niculițelului (Boclugea). Admirăm culturile agricole și plantațiile de viță de vie din zonă și traversăm habitate de silvostepă în care gorunul se asociază cu stejarul pufos și carpenul.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
19,85km
Durată
8:00-8:15h
Urcare
989m
Coborâre
914m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte de la DJ 229 şi merge pe drum de pământ până începe urcarea pe Dealul Consul. Marcajul traseului este vizibil la intersecţia cu drumul judeţean şi este mai rar în prima parte. După ce începe urcuşul, în aprox. 1,2 km traseul are o variantă care ocoleşte Vf. Consulul Mare şi pe care găsim un izvor. Dacă urmăm traseul trecem pe Vf. Consulul Mare apoi pe Vf. Consulul Mic. De aici în aprox. 600 de metri intrăm pe un vechi drum roman pe care mergem 400 de metri, apoi traseul ajunge la DN 22F pe care îl părăsim apoi spre stânga spre Dealul Alba. Traseul trece pe lângă satul Valea Teilor, trecând pe lângă drumul judeţean. De aici după aprox. 1,5 km se face o bifurcaţie care trece pe lângă moara lui Moş Nucă şi ajunge la un izvor. Mergând pe traseu urmează zone de pădure şi coastă şi ajungem în satul Floreşti.

 

Etape

DJ 229 - Dealul Consul - DN 22F - Valea Teilor - Floreşti

Descriere

 

Traseul 11 BR este traseul Dealul Consul - Florești, traversând o parte din culmile estice ale Munţilor Măcin (Dealul Consul, Dealul Alba, Boclugea) spre satul Floreşti. Este un traseu solicitant, cu aprox. 900 m diferențe de nivel, în cca. 8 h de drumeție.

Pornim de pe raza comunei Izvoarele pe drum de pământ care urcă spre rezervația Muntelui Consul. După aprox. 1,2 km, traseul se bifurcă: o variantă urcă abrupt pe Vf. Consulul Mare (belvedere), cea de-a doua ocoleşte vârful și trece de un izvor și 2 locuri de campare cu priveliști spre localitatea Izvoarele și celelalte piscuri estice, între care mai amintim rezervația Carasan-Teke. Urmăm culmea dealului peste Vf. Consulul Mic, apoi coborâm la un vechi drum roman care ne conduce la drumul național Horia - Izvoarele.

De-aici ne îndreptăm spre Dealul Alba, apoi continuăm pe înșeuarea dintre vârfurile Chediu și Hârtopu Roșu, coborând spre satul Valea Teilor. Am făcut cca 6-7 h de la start. Trecem pe lângă drumul judeţean și urmăm Valea Teilor, pe drumul spre moara lui Moş Nucă, pe care-l părăsim la stânga. 

Traseul urcă pe Dealurile Niculițelului (Culmea Boclugea) și apoi coboară în satul Floreşti, prin habitate caracteristice vegetației de silvostepă, cu stejar pufos, pajiști stepizate și stâncării. Totodată pot fi admirate și culturile agricole și plantațiile de viță de vie din zonă

Observații

Marcajul traseului este vizibil la intersecţia cu drumul judeţean şi este rar la intrarea în satul Floreşti.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

DJ 229 - Dealul Consul - Floreşti în Tulcea, Măcin este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră