Touristik Label - 1224MN06: Greci - Valea Racova - DJ 222 (Nifon)

Traseul tematic Dealul cu Drum
Traseul 6 Triunghi Roșu este traseul de legătură dintre localitatea Greci și Nifon, trecând peste Dealul cu Drum, zonă unde este amenajată poteca tematică Poveștile Măcinului, cu informații despre flora și fauna specific dobrogeană. Panorame largi asupra depresiunii Greci şi zonelor stâncoase, cu vârfurile Călcata, Cetatea, Moroianu etc.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
11,42km
Durată
3:30-4:15h
Urcare
385m
Coborâre
291m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul are punct de plecare comuna Greci, din dreptul Pieţei Agroalimentare şi merge pe drumul asfaltat, trece pe lângă Centru de Vizitare şi Informare şi intră în parc pe Valea Racova, trece pe lângă Vf. Cartalu, apoi traseul se intersectează cu legatură cu traseul Ţuţuiatu (CR). Traseul merge prin pădure, dar întâlnim şi poieniţe cu locuri de odihnă. În Valea Curături găsim şi un loc de campare. Traseul se încheie la DJ 222, la 2 km de satul Nifon.

Etape

Greci (Piaţa Agroalimentară)-Centru de Vizitare şi Informare - Valea Racova - Valea Piatra Roşie - Valea Curături - DJ 222 (Nifon)

Descriere

Traseul 6 TR este traseul peste Dealul cu Drum, pornind dinspre Greci sau pe Valea Curăturii. Perpedes, este un traseu destul de solicitant, cu aprox. 400 m diferențe de nivel, în cca. 4 h de drumeție. Se poate scurta din ambele variante de acces, folosind auto. 

Pornim dinspre Greci pe Valea Racova, alături de PA (Traseul tematic Poveștile Măcinului) și PR (traseul Cozluk), pe drumul spre Centrul de Vizitare şi Informare P.N.M.M. De-aici PA și TR urcă pe Dealul cu Drum spre Vf. Cartalu. Pe traseul tematic întâlnim câteva panouri info: o scurtă istorie a Dobrogei şi zona Măcinului, un panou despre adaptarea arborilor în condiții de climă aspră, un punct de belvedere spre Dunăre și împrejurimi cu legenda locală a localității Greci, un panou cu secretele plantelor din Parc, altul despre zona specială din cadrul parcului - Rezervaţia Moroianu - cu specii de floră extrem de variate, unele foarte rare şi chiar câteva flori originare din îndepărtatul Caucaz.ș.a. (info)

 Sub Vf. Cartalu lăsăm PA la dreapta și continuăm în față, prin pădure, pe Valea Piatra Roşie până la confluența cu Valea Curături, unde întâlnim traseul CR (traseul 13) - legătura cu Traseul Ţuţuiatu. Traseul trece prin câteva poienițe cu priveliști spre vârfurile învecinate: Cartalu și Călcata (la N), Cetatea, Moroianu I și Moroianu II (la S) - limita rezervației Moroianu.

Pe parcursul acestui traseu putem întâlni o parte din flora și fauna parcului, precum Miliţeaua dobrogeană, stânjenelul de stâncă, Şarpele de alun, Şarpele lui Esculap, ori păsări protejate la nivel internaţional - Acvilă ţipătoare, Gaie neagră etc (info). Continuăm pe Valea Curături, cu locuri de popas și campare, trecem pe sub Piscul lui Sofronie, apoi ieșim la drumul județean care continuă cca. 2 km spre satul Nifon

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Greci - Valea Racova - DJ 222 (Nifon) în Tulcea, Măcin este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră