Touristik Label - 924MN04: Greci - Valea Cozluk - Vf. Conaciu - Greci

Traseul tematic Cozluk
Traseul 4 Punct Roșu este Traseul Cozluk, un circuit care vizitează câteva dintre culmile împădurite cu stâncării specifice reliefului de granit din Parcul Naţional Munţii Măcinului. Trecem pe la fostul canton Cozluk, Teiul Strâmb, Pietrele Lacului, Vf. Conaciu, Pietrele Mariei ș.a. Peisajul alternează între păduri bogate și poieni de stepă.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
22,02km
Durată
~7:30h
Urcare
462m
Coborâre
262m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul are punct de plecare comuna Greci, din dreptul Pieţei Agroalimentare şi merge pe drumul asfaltat, trece pe lângă Centrul de Vizitare şi Informare şi îl părăseşte înainte ca acesta să se termine pe drumul de exploatare. Aici marcajele sunt rare. Traseul merge pe lângă pădure, urcă pe Valea Cozluk şi trece pe la un canton părăsit. Aici în vale se găseşte un izvor. Traseul continuă prin dreapta cantonului, trece pe lângă Vf. Conaciu şi merge de-a lungul văii, trece peste o apă, apoi începe coborârea până la baza muntelui unde întâlnim o barieră şi o bornă silvică. De aici traseul continuă pe lângă pădure, trece pe lângă Pietrele Mariei şi se întâlneşte cu traseul pe care s-a venit.

Etape

Greci (Piaţa Agroalimentară) - Centru de Vizitare şi Informare - Păşunea Crucele - Valea Cozluk - Valea Radului - Teiul Strâmb - Baia de Aramă - Vf. Conaciu - Pietrele Mariei - Greci

Descriere

Traseul 4 PR este circuitul Cozluk din Parcul Național Munții Măcinului, care ne conduce în zona reprezentativă de păduri și poieni de stepă din zona Vf. Conaciu și Pietrele Lacului. Este un traseu lung, cu aprox. 700 m diferențe de nivel, în cca. 7 h de drumeție.

Traseul scoate în evidenţă alternanța dintre zonele cu pădure și poienile cu stepă de pe vârfuri și oferă panorame asupra văilor şi vârfurilor învecinate cu peisaje de pădure din care se ivesc stâncării. Pe parcursul acestui traseu putem întâlni o parte din flora și fauna parcului, precum Ghiocelul cu frunze îndoite, Codiţa șoricelului, Brânduşe, Greierul borţos, ori păsări protejate la nivel internaţional - Acvilă ţipătoare, Şoimul dunărean etc (info)

Pornim dinspre Greci pe Valea Racova, alături de marcajul TR (Traseul Dealul cu Drum) și PA (Traseul tematic Poveștile Măcinului), pe drumul spre Centrul de Vizitare şi Informare P.N.M.M. De-aici PA și TR urcă pe Dealul cu Drum spre Vf. Cartalu. 

PR continuă pe Valea Cozluk, unde trece pe la un canton părăsit cu izvor. De la canton, poteca trece peste câteva vârfuri cu panorame asupra văilor şi culmilor învecinate: La Teiul Strâmb, Baia de Aramă, Pietrele Lacului, Vf. Conaciu. Observăm  peisaje de pădure din care se ivesc stâncării, văi adânci cu pereţi stâncoşi pe care se dezvoltă ferigi ș.a.

De la vârf începem coborârea la baza muntelui, spre V. Adâncă, unde întâlnim o băncuță. Continuăm pe lângă pădure, pe Drumul Grecilor și trecem pe lângă Pietrele Mariei, trei formațiuni stâncoase fotogenice cu priveliști spre Munții Măcin (Vf. Țuțuiatu)

Observații

Marcaje rare după sfârşitul drumului asfaltat până în dreptul pădurii.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Greci - Valea Cozluk - Vf. Conaciu - Greci în Tulcea, Măcin este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră