Touristik Label - 724MN08: În jurul comunei Niculiţel

Traseul tematic Niculițel
Traseul 8 Punct Albastru este traseul tematic Niculițel, un circuit care vizitează dealurile dimprejurul localității (Dl. Mare, Dealul Țugulea etc) pe Cărarea Țiganilor, cu priveliști largi spre rezervația Delta Dunării și Mănăstirea Saon. Traversăm habitate cu stejar pufos, pajiști stepizate și stâncării cu specii endemice specifice Dobrogei.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
8,68km
Durată
~3:15h
Urcare
369m
Coborâre
369m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul tematic porneşte din centrul comunei Niculiţel, din dreptul primăriei şi merge pe drumul judeţean spre Valea Teilor, trece de Biserica Sf. Cuvioasă Parascheva, întâlneşte în drum două izvoare, trece şi de Biserica Sf. Atanasie şi continuă spre ieşirea din comună. După 300 de metri de la ieşirea din comună traseul părăseşte drumul judeţean prin dreapta pe drum de pământ şi începe urcarea până ajunge la primele relee. De aici traseul urmează creasta aproximativ 3 km pentru ca apoi să meargă spre nord est, pe un drum de pământ, se intersectează cu o reţea de înaltă tensiune, mai urcă puţin pentru ca apoi să coboare pe coastă până la intrarea în comună. Trece pe lângă casa de apă, apoi se intersectează cu drumul judeţean, îl urmează spre dreapta şi merge până ajunge la locul de unde s-a plecat.

Etape

În jurul comunei Niculiţel

Descriere

Traseul 8 PA este circuitul tematic Niculițel, făcând înconjurul localității pe dealurile limitrofe.  Este un traseu relativ ușor, cu aprox. 400 m diferențe de nivel, în cca. 3 h.

Traseul iese din Niculițel (S) pe drumul judeţean spre Monumentul Eroilor, trecând de două biserici frumoase. Părăsim drumul la dreapta, în urcare spre releele de pe Dealul Mare și continuăm pe înșeuarea dealurilor Mare și Episcopiei până ajungem pe Dealul Dumitru. Creasta are aprox 3 k și ne conduce spre NV, pe un drum de pământ "Cărarea Țiganilor" care ajunge în apropiere de locul numit "La Troian". De-aici urmăm Dealul Țugulea spre NE  și trecem de "La Cruce", cu priveliști largi spre rezervația Delta Dunării și Mănăstirea Saon.

Circuitul scoate în evidență habitate caracteristice silvostepei cu stejar pufos, pajiști stepizate și stâncării cu specii endemice (iriși, brândușe) specifice Dobrogei. (info).

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

În jurul comunei Niculiţel în Tulcea, Măcin este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră