Touristik Label - 124MN07: Nifon - Dealul Sarica - DN 21

Traseul rezervațiilor Cocoș și Dealul Sarica
Traseul 7 Bandă Albastră este traseul de legătură dintre localitatea Nifon și rezervația Dealul Sarica, trecând pe la Mănăstirea Cocoș și prin Niculițel (cu Bazilica Paleocreştină). Traversăm Dealurile Niculițel (cu Podgoria Sarica Niculițel) și avem priveliști largi de pe creasta Dl Sarica spre rezervația Delta Dunării și Mănăstirea Saon.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
26,12km
Durată
~9:45h
Urcare
798m
Coborâre
878m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul începe din nordul satului Nifon, merge pe drum de piatră 7 km până la Mănăstirea Cocoş iar de aici pe drumul judeţean spre comuna Niculiţel pe care o traversează. Din centrul comunei traseul merge pe str. Drumul Vinului, pe care o părăseşte pentru a merge pe str. Sarica. Din această intersecţie, dacă se merge aproximativ 200 de metri pe str. Drumul Vinului ajungem la Monumentul Bazilica Paleocreştină. Revenind pe traseu, la ieşirea din comună, traseul urmează creasta Dealului Sarica spre est şi parcurge de la vest la est Dealul Saricăi, alternând zonele de creastă cu cele de pădure. De pe zonele de coastă poate fi admirată panorama Dunării şi a Mănăstirii Saon. Traseul se încheie la intersecţia cu DN 22.

Etape

Nifon - Mănăstirea Cocoş - Niculiţel - Dealul Sarica - DJ 229A - DN 22

Descriere

 

Traseul 7 BA este traseul rezervațiilor Cocoș și Dealul Sarica, pornind dinspre Nifon. Perpedes este cel mai lung traseu din zona Munții Măcin (26 km), cu peste 700 m  diferențe de nivel, în cca. 10 h de drumeție. Folosind auto se poate ajunge până în Niculițel. 

Din N satului Nifon urmăm un drum de piatră până la Mănăstirea Cocoş, traversând Dealurile Niculițel cu stejar pufos, pajiști stepizate și stâncării cu specii endemice (iriși, brândușe). Tot aici se întind plantații de viță de vie din Podgoria Sarica Niculițel și culturi agricole (info). De la Mănăstirea Cocoș facem dreapta pe drumul județean spre Niculițel, unde putem face un scurt popas la Monumentul Bazilica Paleocreştină.

La ieșirea din Niculițel, traseul parcurge de la V la E rezervația naturală Dealul Sarica, de pe creasta căreia putem admira rezervația Delta Dunării și Mănăstirea Saon.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Nifon - Dealul Sarica - DN 21 în Tulcea, Măcin este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră