Touristik Label - 724MN03: Greci - Vf. Cartalu - Greci

Traseul tematic Poveștile Măcinului
Traseul 3 Punct Albastru este Traseul tematic Poveștile Măcinului, un circuit spre Vf. Cartalu amenajat cu panouri info despre zona Măcinului cu relieful dezvoltat pe granite, arbori și specii de floră extrem de variate, reptile, mamifere și păsări specifice, informații despre Rezervaţia Moroianu (cu specii originare din Caucaz) ș.a.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
7,91km
Durată
2:45-3:00h
Urcare
262m
Coborâre
262m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul are punct de plecare comuna Greci, intrându-se în parc pe Valea Racova, urcă pe Dealul cu Drum spre Vf. Cartalu, pe care îl ocoleşte prin dreapta, coboară în Valea Ditcovu descriind o potcoavă cu ieşire în pajiştea stepică şi se continuă pe linia parcului până în apropiere de locul de intrare.

Etape

Greci (Piaţa Agroalimentară)-Centru de Vizitare şi Informare - Valea Racova - Vf. Cartalu - Valea Ditcovu - Greci

Descriere

 

Traseul 3 PA este circuitul tematic Greci - Vf. Cartalu, cu 7 puncte amenajate cu panouri info despre zona Măcinului și legenda localității Greci. Este un traseu relativ ușor, cu aprox. 500 m diferențe de nivel, în cca. 3 h de drumeție.

Traseul scoate în evidenţă diferenţele dintre tipurile de habitate din Parcul Național Munții Măcinului, cu zone unde activitatea umană este redusă și zone antropizate unde în trecut s-a exploatat granitul. Parcul este un bun habitat pentru reptile precum țestoasa dobrogeană, guşterul dobrogean și Balaurul dobrogean - cel mai mare şarpe din România, dar și pentru mamifere mici (dihorul pătat, dihorul de stepă, jderul de piatră etc).

Pornim dinspre Greci pe Valea Racova, alături de marcajul TR (Traseul Dealul cu Drum) și PR (traseul Cozluk), pe drumul spre Centrul de Vizitare şi Informare P.N.M.M. De-aici PA și TR urcă pe Dealul cu Drum spre Vf. Cartalu. Pe acest parcurs întâlnim câteva panouri info: o scurtă istorie a Dobrogei şi zona Măcinului, un panou despre adaptarea arborilor în condiții de climă aspră, un punct de belvedere spre Dunăre și împrejurimi cu legenda locală a localității Greci, un panou cu secretele plantelor din Parc, altul despre zona specială din cadrul parcului - Rezervaţia Moroianu - cu specii de floră extrem de variate, unele foarte rare şi chiar câteva flori originare din îndepărtatul Caucaz.ș.a. (info)

Sub Vf. Cartalu lăsăm TR în față și coborâm spre Valea Ditcovu. Găsim un panou cu descrieri despre câteva specii de animale din Parcul Naţional Munţii Măcinului, apoi ajungem la o băncuță și un panou cu informații despre relieful vechi de 255-300 mil ani din munții Măcin. Ieșim la pajiște (stepă) și continuăm pe linia parcului înapoi spre Greci.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Greci - Vf. Cartalu - Greci în Tulcea, Măcin este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră