Touristik Label - 624MN13: Traseu de legătura între traseul Dealul cu Drum (TR) şi traseul Ţuţuiatu (TA)

Legătura traseul Dealul cu Drum - traseul Ţuţuiatu
Traseul 13 Cruce Roșie face legătura între traseul Dealul cu Drum (TR) şi traseul Ţuţuiatu (TA), pe raza comunei Greci. Traseul este folosit pentru acces dinspre localitatea Nifon la Vf. Țuțuiatu, cel mai înalt din masiv.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
3,39km
Durată
~1:15h
Urcare
65m
Coborâre
210m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul face legătura prin pădure, între traseul Dealul cu Drum (TR) şi traseul Ţuţuiatu (TA).

Etape

Traseu de legătura între traseul Dealul cu Drum (TR) şi traseul Ţuţuiatu (TA)

Descriere

 

Traseul 13 CR este traseul de legătura între traseul Dealul cu Drum şi traseul Ţuţuiatu. Este un traseu ușor, prin pădure, în cca. 1 - 1.5 h de drumeție.

Traseul este folosit pentru acces pe dinspre localitatea Nifon la Vf. Țuțuiatu. Din localitatea Nifon ținem drumul județean cca. 2 km până la confluența cu Valea Curături, unde găsim un panou indicator și o barieră (traseul Dealul cu Drum). Ținem valea și trecem pe sub Piscul lui Sofronie și câteva locuri de campare, având la dreapta pădurea Valea Fagilor, iar la stânga, limita rezervației Moroianu, cu vârfurile Cetatea, Moroianu I și Moroianu II. 

Când ajungem la izvoarele Valea Curături, urmăm CR în urcare prin pădurea de sub vârfurile Piscul Înalt (442 m) și Carabalu (422 m), în direcția crestei Țuțuiatu. Sub  Vf. Cartalu întâlnim Traseul Ţuţuiatu care ne conduce pe cel mai înalt vârf din Munţii Măcin. 

Vf. Ţuţuiatu (467 m) este cel mai spectaculos punct de observaţie de pe rama vestică a masivului. Ni se deschid panorame largi spre Culmea Pricopanului şi vârfurile crestei principale, rezervația Priopcea - Chervant și Vf. Iacob Deal (SV), Depresiunea Greci cu orașele Măcin și Greci, chiar și Brăila și Galaţi (în zilele senine), brațele Dunării etc.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Traseu de legătura între traseul Dealul cu Drum (TR) şi traseul Ţuţuiatu (TA) in Tulcea, Măcin is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră