Touristik Label - 1225MN15: Cerna Sat - Plaiul Oslei - Vf. Oslea Românească - Creasta Masivului Godeanu

0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
12,09km
Durată
4:45-6:15h
Urcare
1403m
Coborâre
142m

Tabs

Indicaţii de orientare

Este un traseu de legătura între Valea Cernei şi Creasta Munţilor Godeanu. Traseul porneşte de la ieşirea din satul Cerna Sat, intrarea pe traseu se găseşte la jumătatea distanţei dintre traseele de acces spre Motru Sec respectiv Cheile Corcoaia, pe versantul drept al Cernei. Prima parte a traseului reprezintă un urcuş prin poieni, livezi şi pădure pe culmea dintre Văile Curmezişul şi Naiba. După aproximativ 2km ajungem într-o poiană, de unde poteca devine mai clară şi mai uşor de urmat. Se urcă în continuare flancaţi de pădure de foioase spre stâna de la Buza Oslei, de unde începe păşunea alpină. În continuare se urmăreşte Plaiul Oslei, ocolind prin stânga Vârful Oslea Românească. Continuăm pe creasta dintre Văile Stârminosu şi Balmeşul, punctul final fiind zona de izvoare a Văii Stârminosu, unde intersectăm marcajul BR de creastă al Munţilor Godeanu.

Etape

Cerna Sat - Plaiul Oslei - Vf. Oslea Românească - Creasta Masivului Godeanu

Observații

Marcaj bun, cu excepţia zonei cuprinse între km 0,4 şi 1,8, unde datorită drumurilor de tractor noi, vechile poteci nu mai sunt folosite. Inaccesibil iarna.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cerna Sat - Plaiul Oslei - Vf. Oslea Românească - Creasta Masivului Godeanu în Gorj, Godeanu-Ţarcu-Muntele Mic este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră