Touristik Label - 413MN27: Coada Lacului Leşu-V. Guga-26 BA

Legătura Coada Lacului Leşu - BA (sub Vf. Stana de Runc)
Traseul 27 Cruce Albastră este traseul de legătură între Satul de vacanţă Coada Lacului Leşu și traseul de creastă BA, deasupra de Pârâul Sebeşel şi Cantonul Forestier Sebeşel. Urcăm pe drumul forestier de pe Valea Guga, în apropierea Vârfului Stâna de Runc.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
6,40km
Durată
1:30-3:00h
Urcare
763m
Coborâre
47m
Vârf
1307m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul leagă Satul de vacanţă Coada Lacului Leşu cu traseul de creastă 26 BA. Urmăm drumul forestier care urcă de-a lungul Pârâului Guga, trecând la început pe lângă mai multe cabane şi alte construcţii. La un moment dat drumul părăseşte temporar valea pentru o serpentină la stânga (N). Pe măsură ce urcăm drumul se face tot mai abrupt şi mai rău, pentru a se transforma într-un drum de exploatare şi apoi în potecă. Ieşim din pădure şi întâlnim traseul 26 BA în apropierea Vârfului Stâna de Runc, loc din păcate nesemnalizat de niciun indicator. De aici, traseul 26 BA se înscrie într-o coborâre abruptă la Pârâul Sebeşel şi Cantonul Forestier Sebeşel.

Etape

Satul de vacanţă Coada Lacului Leşu-Valea Guga-traseul 26 BA

Descriere

Traseul 27 CA este traseul de legătură dintre Satul de vacanţă Coada Lacului Leşu și Munții Iadei, respectiv între Vf. Stâna de Runc și Vf. Stâna de Izvor. Este un traseu destul de solicitant,  cu cca. 800 de m diferențe de nivel, în aprox. 2 - 3 h de drumeție, accesibil iarna în funcție de cantitatea şi calitatea zăpezii.

Traseul pornește din Satul de vacanţă Coada Lacului Leşu și urmează drumul forestier care urcă de-a lungul Pârâului Guga, trecând la început pe lângă mai multe cabane şi alte construcţii ale cultelor religioase din zonă. Pe măsură ce urcă, drumul se face tot mai abrupt şi mai rău, devenind drum de exploatare şi mai apoi potecă prin pădure.

La capătul potecii se ajunge în apropierea Vârfului Stâna de Runc, la intersecția cu traseul de creastă BA (traseul 26) - legătura cu Stațiunea Turistică Stâna de Vale, care coboară de aici abrupt la Pârâul Sebeşel şi Cantonul Forestier Sebeşel. Locul de intersecție nu este semnalizat, se află într-o şa unde se întâlnește drumul de culme.

Observații

Marcaje aplicate în unghiuri nepotrivite pe copaci. Intersecţiile drumurilor nesemnalizate corespunzător.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Coada Lacului Leşu-V. Guga-26 BA în Vlădeasa, Bihor este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră