Touristik Label - 519MN37: Izvorul Străvechi - Peştera de Gheaţă

Legătura Izvorul Străvechi - Peştera de Gheaţă
Traseul 37 Cruce Galbenă este traseul de acces dintre Izvorul Străvechi spre Peştera de Gheaţă, o adâncitură întunecoasă printr-un culoar strâmt, săpată de-a lungul deceniilor sub acțiunea apelor de infiltrație unde se găsesc coloane de gheață.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
0,27km
Durată
0:06-0:09h
Urcare
0m
Coborâre
23m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Pornim de la izvorul Străvechi (Mofetă) urmând marcajul CG uşor descendent prin pădure ce ne duce în 300 m la peşteră.

Etape

Izvorul Străvechi - Peştera de Gheaţă

Descriere

Traseul nr. 37 CG face legătura între Izvorul Străvechi (Mofeta) și Peştera de Gheaţă, două obiective importante între atracțiile turistice din împrejurimile orașului Borsec.

Pornim de la Centrul de Informare Turistică Borsec și urmăm marcajul CR spre Poiana Zânelor, întâlnind la un moment dat traseul de cicloturism CA (traseul 34) la dreapta. Ajungem la o poartă de lemn unde lăsăm TR spre Grota Urşilor (traseul 36) la dreapta. Noi menţinem poteca în stânga și la scurt timp ajungem la Izvorul Străvechi (Mofeta), unul dintre cele mai vechi izvoare de cură din stațiune. 

Aici debutează marcajul CG, pe care îl urmăm prin pădure aprox. 300 m,până la Peştera de Gheaţă, o formațiune carstică săpată de-a lungul deceniilor sub acțiunea apelor de infiltrație. Peştera este defapt o adâncitură întunecoasă printr-un culoar strâmt, lungă de 40 m, unde se găsesc coloane de gheață într-un decor idilic.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Izvorul Străvechi - Peştera de Gheaţă in Giurgeu-Hăşmaş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră