Touristik Label - 1119MN27: oraş Borsec - intersecţie traseul BR

Legătura Borsec - Poiana Hanzker (pe Pârâul Hanzker)
Traseul 27 Triunghi Galben face legătura între orașul Borsec și Poiana Hanzker, la intersecția cu traseul de creastă BR din munții Borsecului (subdiviziune a Giurgeului). Traseu accesibil și cu o bicicletă de munte, urmând drumul forestier valea pârâului Hanzker.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
3,55km
Durată
1:15-1:45h
Urcare
338m
Coborâre
37m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Pornim din centrul staţiunii pe strada Izvorului care şerpuieste printre casele Borsecului, iar în faţa Poliţiei o luăm la dreapta pe lângă un foişor urcând la aleea Mór Jókai. Ocolim vila Riki iar la ieşirea din zona cu case o luăm stânga pe un drum forestier ce ţine curba de nivel către valea pârâului Hanzker. În continuare urcăm abrupt de-a lungul pârâului până când ajungem într-o pădure tânără de brazi unde panta se domoleşte. Aici ne intersectăm cu traseul BR de creastă.

Etape

oraş Borsec - Pârâul Hanzker - intersecţie traseul BR (Poiana Arcoza)

Descriere

Traseul 27 TG este un itinerar favorabil pentru cicloturism, făcând legătura între orașul Borsec și Poiana Hanzker. Este un traseu relativ ușor, cu aprox 300 m diferențe de nivel, în cca. 2 h de drumeție, cu marcaje rare / inexistente pe întreg traseul.

Pornim din centrul staţiunii, de la Centrul de Informare Turistică Borsec, trecem pe lângă izvorul Bălcescu, apoi ținem strada Izvorului printre case, iar la ieşire, o luăm la stânga pe un drum forestier care se îndreaptă spre valea pârâului Hanzker. Urmează un urcuș pieptiș pe vale până într-o pădure tânără de brazi unde panta se mai domolește.

La cca. 1 h și 40 min, ajungem la o poiană mare Poiana Hanzker, la intersecția cu traseul principal de creastă BR (traseul 9) din munții Borsecului (subdiviziune a Giurgeului). Priveliști spre Depresiunea Bilbor, cu zona Secu și Vf. Arcoza de-o parte, și Depresiunea Borsec, străjuită de Vf. Capul Corbului, Culmea Preluca și piciorul Dealul Lat, de cealaltă.

Observații

De la km 2,2 până la final marcajul inexistent.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

oraş Borsec - intersecţie traseul BR in Harghita, Giurgeu-Hăşmaş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră