Touristik Label - 519MN28: oraş Borsec - Uzina 7 Izvoare - Vf. Făget

Legătura Borsec - Vf. Făget (pe la Șapte Izvoare)
Traseul 28 Cruce Galbenă este un itinerar ușor de vacanță din munții Borsecului (subdiviziune a Giurgeului), ce face legătura între orașul Borsec și refugiul montan de sub Vf. Făget (1296 m), situat deasupra orașului Borsec. Priveliști spre spre Depresiunea Borsec, străjuită de Vf. Capul Corbului, Culmea Preluca și piciorul Dealului Lat.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
6,47km
Durată
2:30-3:30h
Urcare
475m
Coborâre
48m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Pornim de la Centrul de Informare Turistică Borsec pe Aleea 7 Izvoare trecând pe lângă staţiunea de schi, iar la intersecţia traseelor marcate CG-BG-CA o luăm la dreapta. Continuăm urcarea lejeră pe drumul forestier 1,8 km până ajungem la stâna din zona Groapa Rotundă unde părăsim drumul forestier luând-o la stânga pe o urcare mai accentuantă. După aproximativ 600 m de urcare poteca se desparte în trei, noi urmând s-o luăm pe cea din mijloc. De aici, ocolim o stână apoi ieşim într-o poiană, de unde urcarea devine domoală şi panoramică. După 1,4 km ajungem la refugiul montan de sub Vf. Făget şi intersecţia cu traseele BG-BA-BR.

Etape

oraş Borsec - Pârtia de schi - Uzina 7 Izvoare - Groapa Rotundă - Vf. Făget

Descriere

Traseul 28 CG face legătura între orașul Borsec și Vf. Fagului / Vf. Făget, deasupra orașului Borsec, urmând o potecă largă și pitorească pe la stâna din zona Groapa Rotundă. Este un traseu relativ ușor, cu aprox 500 m diferențe de nivel, în cca. 4 h de drumeție. 

Pornim de la Centrul de Informare Turistică Borsec pe Aleea 7 Izvoare, trecem pe lângă Pârtia Speranța, apoi ajungem în zona Șapte Izvoare (centura Borsec), nod de trasee între marcajele CG, BG (traseul 30) - ce face conturul  V. Bistricioarei - Culmea Mezovești, și CA (traseul 33) - cicloturism pe Drumul de Centură. 

CG urcă lejer pe drumul forestier care duce la Uzina 7 Izvoare, apoi se îndreaptă către stâna din zona Groapa Rotundă (sub Vf. Mânzul). Aici părăsim drumul și urcăm pieptiș la stânga, trecem de o stână și ajungem pe platou într-o poiană, cu vedere panoramică spre Depresiunea Borsec, străjuită de Vf. Capul Corbului, Culmea Preluca și piciorul Dealului Lat. 

Mai facem cc. 2 km până la refugiul montan de sub Vf. Făget, unde întâlnim traseul principal de creastă BR (traseul 9) din munții Borsecului (subdiviziune a Giurgeului). BG - dinspre creasta Mezovești și BA (traseul 31) - circuitul Borsec - Vf. Făget.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

oraş Borsec - Uzina 7 Izvoare - Vf. Făget in Harghita, Giurgeu-Hăşmaş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră