Touristik Label - 915MN23: Sălard (DN15)-DN15 prin Stâncile Sărăcin

Legătura Sălard - Stâncile Sărăcin
Traseul 23 Punct Roșu este varianta de acces la Stâncile Sărăcin dinspre comuna Sălard, stânci de pe care se poate admira întreaga vale a Mureșului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
2,69km
Durată
1:45-2:00h
Urcare
355m
Coborâre
358m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte dintr-o parcare de pe DN15, parcare în care se gaseşte şi un izvor amenajat. Se intră direct în pădure, prin spatele izvorului, pe o potecă foarte abruptă. După aprox. 500-600 m se ajunge la Stâncile Sărăcin de unde se deschide o panoramă frumoasă către Valea Mureşului. De aici, poteca urcă uşor, urmatorii 2 km, prin pădure dar trecând şi prin mici poieniţe. Ultimul km este o coborâre la fel de abruptă ca şi urcarea iniţială, ajungând din nou la DN15, cu aprox.1,2 km mai jos (înspre Reghin) faţa de locul de pornire.

Etape

Sălard (DN15)-DN15 prin Stâncile Sărăcin

Descriere

 

Traseul 23 PR este traseul de vizitarea al Stâncilor Sărăcin, cu perspective frumoase spre Defileul Mureșului, un traseu destul de ușor, în aprox. 1.5 -2 h. Iarna, accesibil în funcție de cantitatea și calitatea zăpezii.

Se spune că în apropierea satului Sălard se află cea mai spectaculoasă porţiune a Defileului Mureşului. Aici povârnişurile repezi ale munţilor, versanţii foarte apropiaţi, fac să nu rămână loc decât pentru albia Mureşului şi şosea. Piscul Sălard este accesibil doar drumeților obișnuiți cu rupturi de pantă într-o urcare abruptă și tehnică pe alocuri, însă traseul oferă o privelişte superbă.

Pornim din parcarea drumului național pe o potecă abruptă, prin spatele unui izvor amenajat, prin pădure. După aprox. 500-600 m ajungem la Stâncile Sărăcin, stânci de pe care se poate admira întreaga vale. Traseul continuă prin pădure şi prin mici poieniţe, după care coboară din nou abrupt în șoseaua principală, cu aprox.1,2 km mai jos (înspre Reghin) față de punctul de pornire.

Observații

Impracticabil / nerecomandat iarna.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Sălard (DN15)-DN15 prin Stâncile Sărăcin in Mureş, Călimani is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră