Touristik Label - 915MN15: Sub Scaunul Domnului (lângă Izvorul Apa Domnească) - Stânci estice-Intersecţie BA

Circuitul Stâncile Estice (sub Scaunul Domnului)
Traseul 15 Punct Roșu este traseul în circuit ce vizitează Stâncile Estice de sub Vârful Scaunul Domnului, cel mai cunoscut punct de atracție din zona Toplița - Deda. De la punctul de belvedere putem admira crestele Munților Gurghiului şi Călimani care marchează Valea Mureşului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
0,60km
Durată
~0:15h
Urcare
40m
Coborâre
45m
Vârf
1375m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Este o deviaţie scurtă din traseul 14 (BA), dintr-o poieniţă de sub Vf. Scaunul Domnului cu scopul de a ajunge pe stâncile estice ale acestuia, stânci de pe care se deschide o frumoasă panoramă către creasta Călimanilor. Traseul este o potecă prin pădure, stâncile aflându-se la jumătatea distanţei totale. Finalul traseului este tot o intersecţie cu traseul 14 (BA), cu aprox. 150 m mai jos (înspre V. Mureşului) de unde pornise iniţial.

Etape

Sub Scaunul Domnului (lângă Izvorul Apa Domnească) - Stânci estice-Intersecţie BA

Descriere

 

Traseul 15 PR este traseul spre Stâncile Estice de sub Vf. Scaunul Domnului, recent amenajat, punct de belvedere cu o panoramă frumoasă spre creasta Călimanilor și spre Munţii Gurghiului.  Iarna, accesibil în funcție de cantitatea și calitatea zăpezii.

Traseul 15 PR este accesibil din drumul de creastă SV al Munților Călimani, respectiv BA (vezi descriere traseul 14), de la marginea poienii unde este amplasat panoul de informare din partea sudică a rezervaţiei naturale Scaunul Domnului. 

Scaunul Domnului poate fi admirat cu ușurință ca o cetate, formată din zidurile stâncilor naturale chiar și din depărtare, din satele din apropierea comunei Deda, iar acest traseu ne dă ocazia să vizităm Stâncile Estice, de unde se pot admira crestele Munţiilor Gurghiului şi Călimani care marchează Valea Mureşului. Traseul este o potecă prin pădure, stâncile aflându-se la jumătatea distanţei totale.

 

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Sub Scaunul Domnului (lângă Izvorul Apa Domnească) - Stânci estice-Intersecţie BA in Mureş, Călimani is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră