Anul acesta iarna a debutat în forță, cu strat mare de zăpadă și risc pe măsură. Salvamontiștii ne îndeamnă să fim prudenți când mergem în drumeție. Așadar, ce trasee alegem în condițiile date?
Ziua internaţională a munţilor, celebrată la 11 decembrie urmăreşte să încurajeze comunitatea internaţională să organizeze evenimente la toate nivelurile pentru a sublinia importanţa dezvoltării durabile a zonei montane.
Există multe poieni cu narcise în țara noastră, care atrag vizitatori, mai ales cu prilejul sărbătorilor de primăvară, când simbolistica tradițională consideră narcisa ca floare a renașterii.
Canyoning-ul, un sport de aventură relativ recent, îmbină o serie de tehnici, cum ar fi alpinismul, mers pe jos (drumeția), rapel (cățărarea) și pe alocuri înot, toate într-un canion.
Apusenii sunt extrem de diversificați ca peisaj, iar cheia Râmețului este un ținut de calcare ce merită explorat vara atât prin apă cât și pe versanți.
Acest traseu este unul dintre cele mai frumoase din țară. Nu este pentru începători, chiar dacă în ciuda câtorva urcușuri susținute, nu poate fi numit dificil sau periculos.
Mai puţin înalţi şi dificili decât Făgăraşii sau Bucegii, Munţii Apuseni nu sunt cu nimic mai puţin spectaculoşi. Partea frumoasă este că oferă trasee numai bune pentru începători.
Din Colțești și Izvoarele pornesc trasee spre Cetatea Colțești, Vf. Ardașcheia și Vf. Ugerului, Cheile Siloșului, Cheile Plaiului ori Cheile Bedeleului.
Mai puţin înalţi şi dificili decât Făgăraşii sau Bucegii, Munţii Apuseni nu sunt cu nimic mai puţin spectaculoşi. Partea frumoasă este că oferă trasee numai bune pentru MTB.
Căldarea Lalei este unul dintre cele mai pitorești locuri pentru admirat răsăritul, iar dacă ai parte și de fenomenul Gloria, spectacolul e desăvârșit.
Zilele acestea, Salvamont România a emis un comunicat de presă menit să atragă atenția asupra modului în care reluăm activitățile outdoor în contextul pandemiei
Sunt multe aspecte care fac din România o țară frumoasă. Un viitor sustenabil se poate clădi doar printr-o gestionare responsabilă a relației om-natură.