Anul acesta iarna a debutat în forță, cu strat mare de zăpadă și risc pe măsură. Salvamontiștii ne îndeamnă să fim prudenți când mergem în drumeție. Așadar, ce trasee alegem în condițiile date?
Canyoning-ul, un sport de aventură relativ recent, îmbină o serie de tehnici, cum ar fi alpinismul, mers pe jos (drumeția), rapel (cățărarea) și pe alocuri înot, toate într-un canion.
Cele mai recente dovezi științifice ne spun că impactul activităților umane asupra Planetei este atât de puternic încât a modificat profund mediul în care trăim.
Apusenii sunt extrem de diversificați ca peisaj, iar cheia Râmețului este un ținut de calcare ce merită explorat vara atât prin apă cât și pe versanți.
Cheile Tureni (formate pe Valea Racilor), alcătuite din calcare de vârstă jurasică, constituie ultimul bastion al Apusenilor, la limita cu Depresiunea Colinară a Transilvaniei.
Acest traseu este unul dintre cele mai frumoase din țară. Nu este pentru începători, chiar dacă în ciuda câtorva urcușuri susținute, nu poate fi numit dificil sau periculos.
Munții Apuseni reprezintă una dintre cele mai atractive destinații turistice din România. Din Rimetea pornesc trasee spre Colții Trascăului și Piatra Secuiului, Grota Studenților, Minele de Fier Medievale, Ardașcheia și Vf. Ugerului.
Începând cu 22 iunie și până pe 22 septembrie, Munții Noștri și Borsec te provoacă să participi la un concurs captivant în care poți câștiga premii în valoare de 100 de euro în fiecare lună.
Mai puţin înalţi şi dificili decât Făgăraşii sau Bucegii, Munţii Apuseni nu sunt cu nimic mai puţin spectaculoşi. Partea frumoasă este că oferă trasee numai bune pentru începători.
Din Colțești și Izvoarele pornesc trasee spre Cetatea Colțești, Vf. Ardașcheia și Vf. Ugerului, Cheile Siloșului, Cheile Plaiului ori Cheile Bedeleului.
Mai puţin înalţi şi dificili decât Făgăraşii sau Bucegii, Munţii Apuseni nu sunt cu nimic mai puţin spectaculoşi. Partea frumoasă este că oferă trasee numai bune pentru MTB.
Silviu Bălan este un om de munte, născut la poalele muntelui Piatra Mare, care încă de la 3 ani a cochetat cu drumețiile. La 7 ani a învățat să schieze și la 11 ani participa deja la primele concursuri.
Incursiune pe schi de tură până în șaua Gajei și drumeție pe piciorul Ineuțului, admirând muntele sub veșmântul fermecător al iernii, cu trio-ul Roșu, Ineuț, Ineu și culmea Pleșcuța (Munții Rodnei).
Căldarea Lalei este unul dintre cele mai pitorești locuri pentru admirat răsăritul, iar dacă ai parte și de fenomenul Gloria, spectacolul e desăvârșit.
Potrivit statisticilor, România se află pe locul al doilea în Europa ca număr al peşterilor, unele dintre acestea fiind adevărate bijuterii ale naturii.
Majoritatea celor care și-au pus ghetele în cui pe perioada iernii se pregătesc în perioada asta să își reia activitatea. Atenție mare însă, pe munte asistăm la o ultimă ofensivă serioasă a sezonului rece.
Este important să evitați primul impuls care poate duce la formarea lor. Un mit frecvent întâlnit susține că trebuie să optați pentru o mărime mai mare de încălțăminte, dar este cu adevărat necesar?
Zilele acestea, Salvamont România a emis un comunicat de presă menit să atragă atenția asupra modului în care reluăm activitățile outdoor în contextul pandemiei
Piatra Craivii domină prin poziţia sa toată zona înconjurătoare și, mai presus de atât, este un loc încărcat de istorie. Tot în zonă găsim și Lacul Ighiel